ریدینگ اولین مهارتی است که هر زبانآموزی دوست دارد آن را یاد بگیرد. مخصوصاً وقتی قرار است داستانهایی انگلیسی دلخواهتان را بخوانید یا هر روز چند متن از روزنامهها و مجلات معتبر انگلیسی مطالعه کنید.
ریدینگ آیلتس، یکی از مهمترین بخشهای این امتحان است؛ و متقاضیان با تکرار و تمرین میتوانند نمره خوبی را در این قسمت کسب کنند. در واقع اگر به دنبال نمرههای بالای آیلتس هستید، این مهارت ریدینگ انگلیسی است که به کمکتان میآید.
در این مطلب، همیارزبان همه چیز را درباره سوالات این بخش از آزمون آیلتس و نحوه پاسخدهی به آنها ارائه کرده است. با کمک این راهنما میتوانید در بخش ریدینگ آزمون آیلتس نمره خوبی را به دست بیاورید.
زمانبندی و تعداد سوالات آزمون ریدینگ آیلتس
در بخش ریدینگ آیلتس، زمانبندی که برای جواب دادن به سوالات در نظر گرفته شده 60 دقیقه است؛ و این بخش از آزمون آیلتس سه یا چهار قسمت دارد. تعداد سوالان این بخش از امتحان حدود 40 سوال است؛ و متقاضی برای جواب دادن به آنها باید با تکنیکهایی که برای پاسخدهی به سوالات ریدینگ امتحان آیلتس نیاز است آشنا باشد. برای پاسخدهی به سوالات این بخش از امتحان آیلتس باید زمانبندی دقیقی داشته باشید و پرسشها را به دقت مطالعه کرده و پاسخ مناسب آنها را پیدا کنید.
تفاوت آزمون جنرال و آکادمیک ریدینگ آیلتس
با توجه به اینکه آزمون آیلتس در دو نوع جنرال و آکادمیک برگزار میشود؛ اغلب متقاضیان موقع انتخاب منابع ریدینگ برای هر آزمون دچار مشکل میشوند. در صورتی که سوالات آیلتس جنرال و آکادمیک به طور کلی تفاوت زیادی با هم ندارد؛ و معمولا برای پاسخ به سوالات آیلتس آکادمیک با چالشهای بیشتری مواجه هستید.
در واقع، برای طراحی هر دو آزمون از ساختار یکسانی استفاده میشود و متقاضیان برای پاسخدهی به سوالات ریدینگ باید از بین گزینههای موجود جواب درست را انتخاب کنند یا جملههای ارائه شده را تکمیل کنند.
به طور کلی، فقط نوع متنی که برای طرح سوالات آزمون آیلتس آکادمیک انتخاب میشود با آیلتس جنرال متفاوت است.در ریدینگ آزمون جنرال آیلتس با سوالاتی که شامل متنهای کوتاه و طولانی هستند مواجه میشوید. بیشتر این سوالات درباره امور اجتماعی و موارد عمومی هستند و از آگهیها، بروشورها، روزنامهها و... انتخاب شدهاند.
اما در ریدینگ آزمون آکادمیک آیلتس متنهای ارائه شده طولانیتر هستند و با ریدینگهایی که در امتحانهای زبان دانشگاهی دیده میشود شباهت زیادی دارند. این مطالب از ژورنالها و مجلات دانشگاهی و... انتخاب شدهاند تا متقاضیان را برای تحصیل به زبان انگلیسی و مطالعه متنهای انگلیسی تخصصی آماده کنند.
نکات مهم برای کسب نمره در ریدینگ آیلتس
برای اینکه در ریدینگ آزمون آیلتس نمره خوبی کسب کنید و نمره نهایی خودتان را به آنچه مدنظرتان است برسانید، باید نکات مهمی را که در ادامه ارائه شده در نظر داشته باشید.
نمودار، جدول یا خلاصهها را تکمیل کنید.
تفاوت بین ایدههای اصلی متن و جزئیات آن را درک کنید و تمرکزتان را روی بخشهای مهم بگذارید.
اطلاعات مهم را بر اساس نشانهها در متن پیدا کنید.
استدلالهای کلیدی را دنبال کنید تا به جواب درست برسید.
هدف نویسنده متن را کامل متوجه شده و بعد به سؤالات پاسخ دهید.
حتماً به این موضوع توجه داشته باشید که هدف از طراحی سؤالات ریدینگ امتحان آیلتس سنجش میزان مهارت شما در انتخاب واژگان درست است. بنابراین، هر چقدر توانایی شما در انتخاب لغات درست بیشتر باشد و بهتر بتوانید بخشهای مهم متن را بررسی کنید، شانس این را دارید که نمره بهتری در این بخش از امتحان به دست بیاورید.
بررسی جزییات سوالات ریدینگ امتحان آیلتس
برای اینکه میزان تسلط شرکتکنندگان آزمون آیلتس به مهارت خواندن متون انگلیسی مشخص شود، در امتحان آیلتس سوالات متنوعی برای بخش ریدینگ در نظر گرفته میشود. هر کدام از این سؤالات ساختار خاصی دارند و برای پاسخدهی به آنها باید استراتژی مخصوصی را در نظر داشته باشید. از جمله ساختارهایی که در ریدینگ آیلتس استفاده میشود میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
سوالات مربوط به تکمیل جملات انگلیسی
سوالات مطرحشده به صورت خلاصه، یادداشتبرداری، جدول یا نمودار
سوالات دارای پاسخ کوتاه
تکمیل توضیحات نمودارهای ارائه شده
سوالات چند گزینهای
سوالات تطبیقی (عناوین، جملات و...)
سوالات درست و غلط
کسب نمره دلخواه در ریدینگ آیلتس
اغلب شرکتکنندگان آزمون آیلتس به نمره بالای 6 یا 7 نیاز دارند. برای رسیدن به این نمره باید در هر بخش از آزمون آیلتس نمره بالای 6 یا 7 را به دست بیاورید، تا میانگین مجموع نمرات شما به حدنصاب نمره مد نظرتان برسد. به عنوان مثال برای اینکه در ریدینگ امتحان آیلتس نمره 7 را به دست بیاورید، باید حداقل به 30 سوال از 40 سوال مطرحشده در این بخش جواب درست بدهید.
حتماً این نکته را در نظر داشته باشید که سؤالات آزمون آیلتس به نحوی طراحی شدهاند که سؤالات ابتدایی امتحان ساده هستند؛ و به مرور درجه سختی آنها بیشتر میشود؛ بنابراین برای رسیدن به نمره مد نظرتان حتماً به سوالاتی که در ابتدای آزمون قرار دارد درست پاسخ دهید.
راهکارهای بالا بردن نمره ریدینگ آزمون آیلتس
برای اینکه نمره خودتان را در آزمون ریدینگ آیلتس بالا ببرید، باید زبان انگلیسی قوی داشته باشید و دایره لغاتتان خوب باشد. البته یادگیری ترفندهای مطالعه مطالب ریدینگ و جواب دادن به سؤالات این بخش هم برای رسیدن به حدنصاب نمره در این آزمون بینالمللی ضروری است. در ادامه نکاتی که باید برای پاسخدهی درست به سوالات ریدینگ و کسب نمره عالی در این آزمون بدانید را ارائه کردهایم.
1_مطالعه و درک متون ریدینگ
برای اینکه بتوانید ریدینگ آیلتس را به خوبی درک کنید، باید نمونههای مشابه این بخش را بررسی کنید. همچنین توصیه میشود در طول یادگیری زبان انگلیسی یک دیکشنری همراهتان داشته باشید؛ و معنی هر لغتی که برایتان جدید است را در آن جستجو کنید. با این روش میتوانید دایره لغات خودتان را افزایش دهید و ریدینگهای آیلتس را به راحتی بخوانید و متوجه شوید.
البته حفظ کردن همه لغتهای انگلیسی برای پشت سر گذاشتن امتحان آیلتس کافی نیست، بلکه باید راه و روش پیدا کردن سرنخها را هم بلد باشید تا بتوانید از متنهای طولانی، بخشهایی که به سؤال مرتبط است را پیدا کنید. با این روش میتوانید بدون اینکه زمانتان را از دست بدهید یا در طول امتحان آیلتس دچار استرس شوید این آزمون بینالمللی را با موفقیت پشت سر بگذارید.
موقع مطالعه متون انگلیسی به معنی کل متن توجه داشته باشید و از کلماتی که سخت هستند و معنی آنها را نمیدانید رد شوید. با این کار میتوانید حتی به سوالات مفهومی و نسبتاً دشوار ریدینگ در آزمون آیلتس هم پاسخ دهید و نمره بهتری در این بخش از امتحان بگیرید.
2_تقویت مهارتهای ریدینگ آیلتس
برای اینکه در ریدینگ امتحان آیلتس نمره خوبی کسب کنید، باید بارها و بارها آزمونهای آزمایشی را مطالعه کنید. با مطالعه این آزمونها درباره نحوه سوال طرح کردن در این آزمون بینالمللی اطلاعات کاملی به دست میآورید و میتواند نمره خوبی در آیلتس بگیرید. همچنین با کمک این آزمونهای آزمایشی میتوانید نقاط ضعف و قوت خودتان را در ریدینگ امتحان آیلتس متوجه شوید و بخشهایی که بیشتر در آنها دچار اشتباه شدهاید را تقویت کنید.
حتماً برای مطالعه متنوع آیلتس ساعت خاصی را در روز در نظر داشته باشید و به طور منظم برای موفقیت در این آزمون بینالمللی مطالعه کنید. در این مسیر علاوه بر آزمونهای آزمایشی میتوانید از مجلات، روزنامهها و... هم برای تقویت مهارت ریدینگ خودتان کمک بگیرید.
3_مطالعه دستورالعملهای ریدینگ
بیشتر کسانی که در بخش ریدینگ آیلتس نمره کمی به دست میآورند به ساختار سؤالات و دستورالعملهای آنها توجه نمیکنند. به عنوان مثال ممکن است در صورت سؤال از متقاضی خواسته شده باشد که یک کلمه را به عنوان جواب وارد کند یا نیاز به وارد کردن دو کلمه و یک عدد و... باشد؛ بنابراین در صورتی که به جای دو کلمه و یک عدد فقط یک کلمه وارد کنید نمره این بخش را از دست خواهید داشت.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این سؤالات باید این موضوع را در نظر داشته باشید که Thirty two یک عدد حساب میشود؛ اما عبارت Thirty two cars یک کلمه و یک عدد است. یا اینکه در سؤال از شما خواسته شده اسم دو رنگ را کنار هم بنویسید و باید جواب به صورت red, yellow باشد، در این حالت نوشتن عبارت red and yellow به عنوان جواب میتواند نمره ریدینگ شما را کم کند؛ و نمیتوانید در این بخش نمره کسب کنید.
حتی در نوشتن حرف تعریف a و an هم باید توجه کنید؛ به عنوان مثال، در متن ممکن است عبارت an earthquake نوشته شده باشد، اما اگر برای پاسخ به سؤال یک کلمه نیاز باشد، شما باید فقط کلمه earthquake را بنویسید.
4_استرس نداشتن و نترسیدن از امتحان
استرس دشمن موفقیت در آزمون آیلتس است. با این وجود،اغلب کسانی که برای بار اول قصد شرکت در این آزمون بینالمللی را دارند دچار استرس شدیدی میشوند. مخصوصاً مواجه شدن با سؤالات سخت میتواند این استرس را شدیدتر کند. برای اینکه بتوانید به این استرس غلبه کنید، باید مهارتهای زبانی خودتان را تقویت کرده و برای کسب نمره عالی در آزمون ریدینگ آیلتس آماده شوید.
اساتید همیارزبان مهارت پاسخدهی به سوالات این بخش از آزمون آیلتس را به همراه نحوه مدیریت زمان به متقاضیان آموزش میدهند؛ بنابراین کسانی که با آمادگی کامل و شناخت سؤالات آزمون در امتحان آیلتس شرکت میکنند بدون اینکه دچار استرس یا نگرانی شوند میتوانند با موفقیت این آزمون را پشت سر بگذارند.
اگر قبل از شرکت در آزمون برای آن آمادگی کافی داشته باشید و مهارتهای خودتان را برای مطالعه متون انگلیسی و پاسخدهی به سؤالات متنوع تقویت کرده باشید، این استرس به حداقل میزان ممکن خواهد رسید. با این وجود بخش مهمی از مدیریت استرس به خود فرد و شرایط روحی او برمیگردد. بنابراین، توصیه میکنیم روی غلبه بر استرس و مدیریت آن هم کار کنید، تا به خاطر این موضوع نتایج آزمون شما تحت تأثیر قرار نگیرد.
5_تقویت دایره لغات
بدون داشتن دایره لغت قوی نمیتوانید نمره خوبی در بخش ریدینگ آیلتس کسب کنید. مخصوصاً وقتی قصد دارید در آیلتس آکادمیک شرکت کنید و در بخش ریدینگ با سوالات متعددی از جمله پیدا کردن مترادف کلمات مطرحشده یا نوشتن معادل آنها مواجه هستید.
برای اینکه بتوانید دایره لغت خوبی برای شرکت در آیلتس داشته باشید، راه اول مطالعه زیاد متنهای انگلیسی است. هر چقدر متون بیشتری بخوانید و لغات جدید وجود در آنها را یادداشت و مرور کنید، در این آزمون بینالمللی بهتر عمل خواهید کرد.
اما حفظ کردن تمام لغات انگلیسی که ممکن است در آزمون آیلتس با آنها مواجه شوید کار سادهای نیست! به همین خاطر توصیه میکنیم متنها را به دقت بخوانید و معانی کلمات را بر اساس متنها حدس بزنید. با مطالعه آزمونهای قبلی آیلتس هم میتوانید لغاتی که در ریدینگ آیلتس مطرح میشود را یاد بگیرید و در این آزمون نمره بهتری به دست بیاورید.
پیشنهاد میکنیم لغاتی که برای آزمون باید یاد بگیرید را در یک دفترچه لغت یادداشت کرده و مترادفها و متضادهای آنها را هم بنویسید. از تصاویر هم میتوانید برای یادگیری زبان کمک بگیرید و دایره لغت خودتان را بهبود دهید. دفترچهای که آماده شده را مدام مرور کرده و لغتهای سخت آن را برای مرور چند باره علامت بزنید. پس از چند ماه میتوانید لغتهای این دفترچه را به طور کامل حفظ کنید.
6_زمانبندی داشتن برای ریدینگ آیلتس
زمانبندی داشتن یکی از مهمترین بخشها برای موفقیت در هر آزمون بینالمللی مانند آیلتس است؛ بنابراین برای پاسخدهی به سوالات ریدینگ آیلتس باید زمانبندی دقیقی داشته باشید، تا بتوانید حدنصاب نمره مد نظرتان را در این آزمون کسب کنید.
برای هر بخش از این آزمون 20 دقیقه زمان در نظر گرفته شده و برای جوابدهی به سوالات 16 تا 17 دقیقه زمان دارید. پس از آن حدود 3- 4 دقیقه برای بررسی پاسخها و درست بودن آنها زمان لازم است؛ و در نهایت باید پاسخنامه را قبل از پایان آزمون تحویل دهید.
با توجه به اینکه بعضی از سوالات آیلتس پیچیده هستند و برای جواب دادن به آنها باید زمان بیشتری در نظر بگیرید، توصیه میکنیم که ابتدا سؤالات سادهتر را پاسخ دهید. سپس زمان اضافی را برای این سؤالات در نظر بگیرید. با این روش میتوانید زمان آزمون را به خوبی مدیریت کنید و نمرهای را در ریدینگ از دست نخواهید داد.
7_برگزاری آزمونهای آزمایشی
بهترین روش آماده شدن برای آزمون آیلتس مخصوصاً بخش ریدینگ، شرکت در آزمونهای آزمایشی است. این آزمونها متقاضیان را برای مواجه شدن با سوالات متنوع و آماده شدن برای پاسخدهی به آنها در ساعت مشخص شده آماده میکند.
با کمک این آزمونها میتوانید با ساختار سوالات ریدینگ آیلتس بهتر آشنا شوید و برای پاسخدهی به آنها برنامهریزی کنید. همچنین میتوانید اشکالاتی که برای پاسخدهی به سؤالات دارید را بهتر متوجه شوید؛ و در آزمون نهایی موقع پاسخدهی به سوالات ریدینگ آنها را تکرار نکنید.
8_درست وارد کردن پاسخها در پاسخنامه
وارد کردن جوابهای درست در پاسخنامه را برای لحظات آخر نگذارید. چون در صورتی که زمان پاسخدهی به سوالات ریدینگ امتحان آیلتس برایتان طولانی شود و زمان کافی برای وارد کردن جوابها در پاسخنامه نداشته باشید، احتمال بروز اشتباهات نیز بیشتر خواهد شد. بهترین راه برای مدیریت پاسخدهی به سوالات آیلتس این است که پاسخ هر سوال را همان لحظه در پاسخنامه وارد کنید و این کار را برای لحظات آخر نگذارید.
نکات مهم مدیریت زمان در ریدینگ آیلتس
چطور میتوانیم فقط در عرض 60 دقیقه به تمام 40 سوال ریدینگ آیلتس پاسخ دهیم؟ این سوالی است که اغلب متقاضیان با آن مواجه هستند. برای اینکه بهتر بتوانید زمانتان را برای این آزمون بینالمللی مدیریت کنید و سؤالات آزمون را به خوبی جواب دهید، نکاتی که در ادامه برای مدیریت زمان ارائه شده را به خاطر داشته باشید.
1_مطالعه کلی سؤالات آزمون
قبل از شروع به پاسخدهی یک دور سریع از روی سؤالات آزمون بخوانید و سختی و آسانی آنها را ارزیابی کنید. این مطالعه به شما کمک میکند تا برنامهریزی بهتری برای پاسخدهی بهتری به سوالات ریدینگ داشته باشید و برای رفتن به سراغ سؤالات بعدی و کشف آنها وسوسه نشوید.
2_مطالعه هوشمندانه متن
متون ریدینگ معمولاً طولانی هستند و برای مطالعه آنها باید زمان زیادی صرف کنید. به همین خاطر است که اغلب افراد در این مرحله از آزمون با کمبود زمان مواجه میشوند. توصیه میکنیم که متنهای آیلتس را به طور کامل نخوانید، بلکه بخشهای مهم آنها که برای پاسخدهی به سؤالات ضروری هستند را مطالعه کنید.
برای این کار میتوانید ابتدا سؤالات را بخوانید، سپس با مطالعه کلی متن به دنبال جوابهای درخواستی بگردید. همچنین با مطالعه مقدمه و نتیجهگیری میتوانید جواب درست اغلب سؤالهای ریدینگ را پیدا کنید و نیازی به مطالعه متنهای طولانی آیلتس آن هم با جزییات دقیق و کامل نخواهید داشت.
3_خط کشیدن زیر اطلاعات مهم
موقع خواندن متنهای ریدینگ آیلتس باید زیر بخشهای مهم و خاص متن مانند قسمتهایی که نام سازمان خاصی در آنها ذکر شده خط بکشید. همچنین در صورتی که لغات ناآشنا دیدید آنها را جدا کنید. چون ممکن است در سؤالات دوباره با این عبارتها مواجه شوید و برای پیدا کردن دوباره آنها زمان زیادی را از دست بدهید.
4_زمانبندی پاسخدهی به سؤالات
هر سوالی که در بخش ریدینگ آیلتس مطرحشده فقط یک دقیقه تا دو دقیقه زمان پاسخدهی دارد. اگر هدفتان از شرکت در آزمون آیلتس کسب نمره 7 در بخش ریدینگ است، باید به 30 سوال از 40 سوال در عرض 60 دقیقه پاسخ دهید؛ اما برای به دست آوردن نمرههای بالاتر مانند 8.5 تا 9 زمانی که برای جوابدهی به سوالات دارید محدودتر میشود و باید هوشمندانهتر عمل کنید.
سخن پایانی
در مطلب ریدینگ آیلتس، نکات مهمی که برای کسب نمره عالی در این بخش لازم است بدانید را در اختیارتان قرار دادیم. با دانش انگلیسی قوی و مطالعه این نکات کلیدی میتوانید آزمون آیلتس را با موفقیت پشت سر بگذارید و نمره مد نظرتان را در همان اولین بار کسب کنید.
اساتید همیارزبان برای رسیدن به مهارت عالی برای پاسخدهی به سوالات ریدینگ و تقویت زبان انگلیسیتان کنار شما هستند. همین حالا میتوانید یادگیری زبان را با شرکت در کلاسهای آنلاین همیارزبان شروع کرده و با دانش و توانایی بیشتری در این آزمون بینالمللی شرکت کنید.
نویسنده
ندا سامانی
ســـــوالــــات پر تکــــــــرار
پاسخ سوالاتی که احتمالا برایتان بهوجود آمده را در اینجا ببینید:
بهترین کتاب ریدینگ آیلتس کدام است؟
برای مطالعه ریدینگ امتحان آیلتس منابع زیادی وجود دارد، با توجه به اینکه آزمون آیلتس آکادمیک یا جنرال را در پیش رو دارید میتوانید یکی از این منابع را برای مطالعه در نظر بگیرید.
چگونه ریدینگ آیلتس را تقویت کنیم؟
بهترین راه تقویت ریدینگ امتحان آیلتس تقویت زبان انگلیسی پایه، مطالعه روزنامهها و مجلات و آزمونهای مشابه پیشین آیلتس است.
سوالات ریدینگ آیلتس چقدر پیچیده هستند؟
همه سوالات آیلتس پیچیده نیستند، بلکه تعداد محدودی از آنها پیچیده طراحی شدهاند و برای رسیدن به نمره بالای 7 لازم است به آنها پاسخ دهید.
تعیین سطح به شروع روند یادگیری بهتر شما کمک میکند و به همین علت انجام آن به هر زبانآموزی توصیه میشود. در همیارزبان تعیین سطح رایگان است و این دید را به شما میدهد که بهتر است زبان را از چه سطحی آغاز کنید.