آزمون آیلتس چیست؟ معرفی جامع آزمون آیلتس
- زمان انتشار: 12 شهریور 1401
- نویسنده: ندا سامانی
- زمان مطالعه: 25 دقیقه

کسانی که میخواهند مدرک آیلتس را برای ثبتنام در دانشگاه یا کالجهای مطرح دنیا آماده کنند، باید در آزمون آیلتس آکادمیک ثبتنام کنند و نمره آن را ارائه دهند.
آزمون آیلتس، مسیر شما را برای ثبتنام در دانشگاههای درجه یک بینالمللی هموار میکند. با شرکت کردن در این آزمون میتوانید سطح توانایی خودتان را در هر چهار مهارت لیسنینگ، ریدینگ، اسپیکینگ و رایتینگ زبان انگلیسی ارزیابی کنید؛ و نشان دهید در این زمینه تا چه اندازه متخصص هستید.
کسانی که میخواهند مدرک آیلتس را برای ثبتنام در دانشگاه یا کالجهای مطرح دنیا آماده کنند، باید در آزمون آیلتس آکادمیک ثبتنام کنند و نمره این آزمون را ارائه دهند؛ اما برای افرادی که قصد دارند با مدرک آیلتس در کشورهای دیگر زندگی کنند، داشتن مدرک آیلتس جنرال کافی است.
اگر بار اول است که قصد شرکت در کلاس آنلاین آیلتس را دارید و میخواهید درباره این آزمون بینالمللی بیشتر بدانید، همیارزبان کنار شما است. در همیارزبان همهچیز را درباره آزمون IELTS را برایتان آوردهایم، تا با شناخت کامل در این آزمون شرکت کرده و مهارتهای زبان انگلیسی خودتان را ثابت کنید.
اعتبار آزمون آیلتس چقدر است؟
آزمون آیلتس توسط بسیاری از دانشگاههای درجه یک جهان و شرکتهای مطرح بینالمللی به عنوان معیار سنجش توانایی اشخاص در زبان انگلیسی در نظر گرفته میشود؛ و دانشگاه کمبریج، کنسولگری انگلستان و سازمان IDP استرالیا منابع اصلی برگزاری این آزمون بینالمللی طبق استانداردهای جهانی هستند.
با توجه به نظارت دقیقی که مراجع اصلی این امتحان روی روند آزمون آیلتس و استانداردسازی آن برای سنجش مهارتهای متقاضیان دارند، کسانی که نمره قابل قبولی در این آزمون به دست بیاورند میتوانند در یک کشور انگلیسیزبان یا مهاجرپذیر تحصیل کنند، در شرکتهای شناخته شده مشغول به کار شوند یا با مردمی که به زبان انگلیسی آشنا هستند ارتباط بگیرند.
سوالات این آزمون طبق تجربههای روانشناختی طراحی شدهاند و از سوالات آسان تا سخت در این امتحان گنجانده میشوند؛ بنابراین متقاضیان با هر سطح زبانی در امتحان آیلتس شرکت کنند میتوانند میزان تخصص خودشان را در هر چهار مهارت شنیداری، گفتاری، نوشتاری و صحبت کردن انگلیسی نشان دهند و نمرهای که درست همسطح زبان انگلیسی آنها است را به دست بیاورند.
حداقل و حداکثر نمره آزمون آیلتس چند است؟
به طور کلی برای آزمون IELTS حداقل نمره صفر و حداکثر نمره 9 در نظر گرفته شده است. اغلب دانشگاهها و مراکز آموزشی برای ثبتنام متقاضیان فقط نمرات بالای 6 یا 6.5 را میپذیرند. برای کار در شرکتهای بینالمللی و فعالیت در جامع انگلیسیزبان هم نمره 6 به بالا مناسب است.
برای کسب این نمره باید در هر چهار مهارت شنیداری (Listening)، خواندن (Reading)، نوشتن (Writing) و مکالمه (Speaking) نمره مناسبی به دست بیاورید. چون نمره آیلتس شما بر اساس میانگین نمرات به دست آمده در هر چهار بخش این امتحان محاسبه میشود. بنابراین؛ اگر در یک مهارت آیلتس نسبتاً ضعیف هستید، برای شرکت در این امتحان و کسب نمره لازم میتوانید توانایی خودتان را در مهارتهای دیگر بالا ببرید تا بتوانید حداقل نمره مورد نیاز آیلتس را کسب کنید.
زمانبندی آزمون آیلتس چگونه است؟
برای اینکه در این آزمون بینالمللی موفق شوید باید شناخت خوبی از زمانبندی دقیق آزمون آیلتس داشته باشید. به طور کلی، برای آیلتس جنرال و آکادمیک در بخش Reading حدود 60 دقیقه زمان در نظر گرفته میشود. برای پاسخدهی به سوالات Writing آزمون آیلتس هم حدود 60 دقیقه زمان دارید. برای زمانبندی Speaking باید حدود 15 دقیقه را در نظر داشته باشید؛ و سوالات Listening را هم باید در بازه زمانی 40 دقیقهای پاسخ دهید.
مراحل آزمون آیلتس چطور است؟
برای آمادگی لازم شرکت در آزمون باید مراحل آن را بدانید. به همین خاطر همیارزبان در یک بخش کلی مراحل این آزمون بینالمللی را برایتان آورده؛ تا با آمادگی کامل و اطمینان خاطر بتوانید امتحان آیلتس را پشت سر بگذارید.

در روز امتحان آیلتس لازم است که اول به سوالات شنیداری یا Listening جواب دهید. پس از آن نوبت به پاسخدهی سوالات Reading و سوالات Writing میرسد. در نهایت نوبت پاسخدهی به سوالات Speaking یا صحبت کردن است. این بخش از آزمون ممکن است قبل با بعد از امتحان اصلی هم برگزار شوند و از سه مرحله اول جدا باشد؛ زمان دقیق برگزاری امتحان این مهارت آیلتس، حدود 10 روز قبل از شروع آزمون اصلی به متقاضیان اطلاع داده خواهد شد.
پس از تمام شدن هر چهار مرحله آزمون، باید حدود دو هفته منتظر بمانید تا نتایج آن اعلام شود و بتوانید کارنامه آیلتس را دریافت کنید. برای دریافت نتیجه نهایی میتوانید از سایت برگزار کننده آزمون آیلتس کمک بگیرید. توجه داشته باشید که، نتیجه آزمون به صورت الکترونیکی است و جهت دریافت کارنامه فیزیکی جهت ارائه به دانشگاه و... باید هزینه آیلتس جداگانهای را به مرکز آزمون بپردازید.
نکته:
برای دریافت نسخه فیزیکی آیلتس از تاریخ برگزاری آزمون تا پایان آن حدود یک ماه زمان دارید.
معرفی انواع آزمون آیلتس
آزمون IELTS نمونههای مختلفی دارد و هر متقاضی با توجه به نیازی که دارد میتواند در یکی از این امتحانها شرکت کند. در این بخش همیارزبان نمونههای مختلف آیلتس را به همراه ویژگیهای آنها برای متقاضیان معرفی کرده است.
آیلتس آکادمیک (IELTS Academic)
اگر برای ادامه تحصیل در یکی از دانشگاهها یا کالجهای بینالمللی آماده میشوید میتوانید در آزمون آکادمیک آیلتس ثبتنام کنید. اغلب کسانی که قصد شرکت در دورههای کارآموزی را دارند هم به سراغ این آزمون میروند.
آیلتس جنرال (IELTS General Training)
این آزمون برای کسانی مناسب است که قصد مهاجرت به یک کشور انگلیسیزبان و زندگی و در آن منطقه را دارند. با داشتن مدرک آیلتس جنرال میتوانید تسلط خودتان را به مهارتهای زبان انگلیسی نشان دهید و با اطمینان خاطر قدم در مسیر مهاجرت بگذارید.
هر چقدر نمره شما در این آزمون بیشتر باشد نشاندهنده تسلطتان به زبان انگلیسی است. به عنوان مثال کسانی که آیلتس جنرال 8 به بالا دارند میتوانند به راحتی با مردم کشور مقصد ارتباط برقرار کنند و در جامعه ادغام شوند.
آیلتس UKVI
اگر قصد زندگی در انگلستان را دارید و این کشور را برای مهاجرت انتخاب کردهاید، با شرکت در امتحان آیلتس UKVI (United Kingdom Visas and Immigration) میتوانید سطح مهارتتان را در زبان انگلیسی ثابت کنید. در این آزمون هر چهار مهارت نوشتن (Writing)، خواندن (Reading)، شنیدن (Listening) و مکالمه (Speaking) متقاضیان مورد ارزیابی قرار میگیرد.
آیلتس لایف اسکیلز (IELTS Life Skills)
برای بعضی از متقاضیان اثبات توانایی در مهارتهای مکالمه (Speaking) و شنیداری (Listening) انگلیسی کفایت میکند. این گروه میتوانند در امتحان آیلتس لایف اسکیلز که در سه سطح A1، A2 و B1 برگزار میشود شرکت کنند. هر کدام از این سطوح یک نمره دارند و سطح خاصی از مهارت انگلیسی فرد را نشان میدهند.
آزمون آیلتس آکادمیک شرکت کنیم یا جنرال؟
پرطرفدارترین نمونههای امتحان آیلتس، آزمون آکادمیک و جنرال هستند. اگر برای تحصیل در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دکترا نیاز به مدرک آیلتس دارید، امتحان آیلتس آکادمیک گزینه مناسبی برای شما است؛ اما؛ در صورتی که با هدف مهاجرت به یک کشور انگلیسیزبان مانند استرالیا، کانادا، نیوزلند یا انگلستان در امتحان آیلتس شرکت میکنید، باید آیلتس جنرال را در نظر داشته باشید.
تفاوت آزمون آیلتس کاغذی و کامپیوتری
آزمون آیلتس در دو نوع کاغذی و کامپیوتری برگزار میشود. در نوع کاغذی، بخشهای لیسنینگ، ریدینگ و رایتینگ هر دو امتحان روی ورق برگزار میشوند و باید با مداد مشکی نرم به آنها پاسخ دهید. سپس باید در آزمون اسپیکینگ آیلتس شرکت کنید تا مراحل امتحان کامل شود. در نهایت پس از 13 روز کاری میتوانید نتایج آیلتس را دریافت کنید.

در نوع کامپیوتری آیلتس بخشهای لیسنینگ، ریدینگ و رایتینگ از طریق کامپیوتر برگزار میشوند و باید روش پاسخدهی به آنها را بدانید. پس از این مراحل نوبت آزمون اسپیکینگ و سنجش مهارت مکالمه متقاضیان است. در آزمونهای کامپیوتری پاسخدهی سریعتر و متقاضیان میتواند 5 روز کاری پس از امتحان نتیجه خودشان را دریافت کنند.
اکنون که برای ثبتنام آزمون آیلتس شناخت کافی از نمونههای مختلف این آزمون بینالمللی و انواع آن به دست آوردید، وقت آن رسیده که آیلتس آکادمیک و جنرال را بهتر بشناسید و تفاوتهای این دو آزمون را بدانید. در ادامه هر چهار بخش آزمون آیلتس را مورد بررسی قرار میدهیم.
آیلتس آکادمیک
آیلتس آکادمیک برای کسانی طراحی شده است که قصد دارند در دانشگاهها، کالجها یا مراکز آموزشی بینالمللی ثبتنام کنند. به همین دلیل، برای طراحی سوالات بخشهای Reading و Writing این آزمون از مجلات علمی استفاده میشود؛ و سوالات با پیش فرض دانش آکادمیک طراحی میشوند. در آزمون آکادمیک Reading حدود 40 سوال دارد؛ و اگر به 30 سوال از این موارد پاسخ دهید، نمره 6 را در این مهارت به دست میآورید.
آزمون جنرال آیلتس
در آیلتس جنرال سوالات بخش Reading و Writing پیرامون موضوعات عمومی مانند زندگی روزمره، تبلیغات و... طراحی شدهاند. در آزمون جنرال مهارت ریدینگ حاوی 40 سوال است که با پاسخدهی به 30 سوال میتوانید نمره 5 را به دست بیاورید.
آزمون آیلتس جنرال نسبت به آیلتس آکادمیک سادهتر است. چون در رایتینگهای جنرال معمولاً از متقاضی خواسته میشود که یک متن ساده بنویسد. در صورتی که در بخش آکادمیک گاهی مواقع نوشتار دارای چارت، نمودار و... است.
نکته: در بخشهای Listening و Speaking تفاوت زیادی بین آزمون جنرال و آکادمیک نیست و مباحث مطرح شده حالت عمومی دارد.
سیستم نمره دهی آزمون آیلتس چگونه است؟
برای امتیاز دهی امتحان آیلتس هر چهار مهارت متقاضیان ارزیابی میشود؛ و نمرات بخشهای لیسنینگ و ریدینگ به شکل متفاوتی نسبت به آزمونهای رایتینگ و اسپیکینگ ارزیابی میشوند. در واقع، هر کدام از بخشهای لیسنینگ و ریدینگ شامل 40 سوال هستند؛ به این ترتیب هر پاسخ صحیح 1 نمره میگیرد و در نهایت نمره کل از 40، به مقیاس 9 آیلتس تبدیل خواهد شد.
جدول نمرات لیسنینگ آیلتس
در جدول زیر تبدیل تعداد پاسخهای صحیح به نمره آیلتس برای نمرههای بین 2.5 تا 9 مهارت لیسنینگ ارائه شده است. این معیار به شما نشان میدهد که با چه تعداد پاسخ صحیح میتوانید نمره بیشتری در بخش شنیداری آیلتس به دست بیاورید.
جدول نمرات ریدینگ آکادمیک و جنرال
جدولهای زیر هم تعداد پاسخهای صحیح نمره آیلتس بین نمره 2.5 تا 9 را برای آزمون ریدینگ آکادمیک و جنرال نشان میدهند. با کمک این جدولها میتوانید پاسخدهی خودتان را در آزمون آیلتس هوشمندانهتر کنید و نمره بالاتری در این امتحان بگیرید.
جدول نمرات ریدینگ آکادمیک
جدول نمرات ریدینگ جنرال آزمون آیلتس
جدول آزمون اسپیکینگ آیلتس
در آزمون اسپیکینگ آیلتس مهارتهای تسلط متقاضی به جملهبندی درست، دایره لغات وی و نحوه استفاده از گرامر و تلفظ معیار ارزیابی قرار میگیرد. هر چقدر در این مرحله دایره لغات بیشتری داشته باشید و بتوانید جملهها را با ساختار، گرامر و تلفظ درست استفاده کنید، نمره شما بیشتر خواهد شد. در ادامه بخشهایی که در آزمون اسپیکینگ آیلتس مورد سنجش قرار میگیرند را برایتان آوردهایم.
جدول آزمون رایتینگ آیلتس
در بخش رایتینگ آیلتس هم امتحان گیرنده دو تسک را تعریف میکند و به مواردی که در جدول زیر ذکر شده برای تکمیل تسکها و نمره دهی توجه دارد.
جدول سطح نمرات آزمون آیلتس
هر نمره در آزمون آیلتس نشاندهنده یک سطح از تسلط بر زبان انگلیسی است. در این بخش از مقاله همیارزبان این سطوح را به صورت تفکیک شده برایتان آورده است؛ تا بهتر بتوانید توانایی خودتان را در زبان انگلیسی و امتحان آیلتس ارزیابی کنید.
منابع آزمون IELTS کدام است؟
منابع آزمون آیلتس چیست؟ این سوال را اغلب متقاضیانی که برای بار اول است قصد شرکت در این امتحان بینالمللی را دارند مطرح میکنند. در این بخش همیارزبان تصمیم گرفته تا بهترین و متداولترین منابع آیلتس که برای آمادگی این امتحان بینالمللی وجود دارد را معرفی کند. برای انتخاب هر کدام از این منبع میتوانید محتوای آنها را بررسی کرده و بهترین گزینه را برای مطالعه در نظر بگیرید.
-کتاب Essential Grammar in Use
-کتاب Essential Words for the IELTS
-کتاب Complete IELTS Bands
-کتابهای Mindset For IELTS از انتشارات کمبریج
-کتاب Oxford Word Skills
-کتاب Kaplan IELTS 2009-2010
-کتابهای آیلتس کمبریج ۱ تا ۱۰
-کتاب Oxford Word Skills-Idioms and Phrasal verbs
-کتاب Get ready for IELTS Listening
-کتاب New insight into IELTS
-کتاب Listening for IELTS
-کتاب The Official Cambridge Guide to IELTS
-کتاب Get Ready for IELTS Speaking
-کتاب Objective IELTS Intermediate
-کتاب Objective IELTS Advanced
نکات مهم اسپیکینگ آیلتس
همانطور که در قسمت بالا اشاره شد، معمولاً امتحان اسپیکینگ یا مکالمه آیلتس در همان روز آزمون کتبی برگزار نمیشود؛ بنابراین داوطلبان باید حتماً با دقت بیشتری برای شرکت در این بخش آزمون و کسب نمره لازم آماده شوند.

تاریخی که برای برگزاری آزمون مکالم آیلتس ه در نظر گرفته میشود حداکثر تا یک هفته قبل از امتحان به اطلاع متقاضیان خواهد رسید. زمان انتخاب آزمون مکالمه معمولاً انتخابی است و متقاضی میتواند از طریق لینکی که برایش ارسال شده تاریخ مد نظرش را برای شرکت در امتحان شفاهی یا مکالمه آیلتس انتخاب کند. برای انتخاب این تاریخ حدود دو روز پس از ارسال لینک زمان دارید؛ و در صورتی که این زمان را از دست بدهید، امکان دارد که دیگر نتوانید در آزمون مکالمه آیلتس شرکت کنید.
برای شرکت در امتحان مکالمه آیلتس بهتر است که 20 دقیقه زودتر در محل آزمون حضور داشته باشید؛ تا استرس و نگرانی به سراغتان نیاید. طول مدت زمان این بخش از آزمون حدود 15 تا 20 دقیقه است؛ و در این بازه زمانی باید به سوالات امتحان گیرنده به دقت پاسخ دهید و دانش زبان انگلیسی خودتان را نشان دهید.
استفاده از جملات کوتاه بله یا خیر، پاسخهای خارج از بحث و اشتباه و عدم پاسخگویی به سوالات مطرح شده میتواند امتیاز شما را در این مرحله از امتحان کاهش دهد. همچنین در صورتی که لهجه یا نحوه صحبت کردن شما نامفهوم باشد و اصلاحات غیرمتداول را در مکالماتتان استفاده کنید، احتمال دارد که در این مرحله از آزمون رد شوید و نتوانید نمره حدنصاب مد نظرتان را در آیلتس کسب کنید.
بهترین کلاس آیلتس با همیارزبان
برای شرکت آزمون آیلتس در ایران آماده هستید؟ همیارزبان این امکان را برای متقاضیان آیلتس فراهم کرده است که در کلاس آیلتس با بهترین اساتید کشور شرکت کرده؛ و به بالاترین حد آمادگی برای این آزمون دست پیدا کنند. آموزش زبان انگلیسی در همیارزبان متناسب با آخرین متدهای روز دنیا طراحی شده و به متقاضیان این امکان را میدهد که تمام تکنیکها و فوت و فنهای شرکت در این آزمونهای بینالمللی را یاد بگیرند.
و در انتها...
در این مطلب نکات مهم آزمون آیلتس، انواع آیلتس و چگونگی شرکت در این امتحان بینالمللی را برای کسب نمره عالی برایتان آوردیم برای کسب نمره عالی در آیلتس، همین حال استاد خودتان را از همیارزبان پیدا کنید و قدم در راه یادگیری بگذارید. همیارزبان از شروع مسیر تا انتهای راه کنارتان است تا بتوانید به خوبی این امتحان را پشت سر بگذارید و نمره خوبی در آیلتس کسب کنید.
نظرات کاربران