امروزه به دلیل نیاز زبان آموزان و علاقه مندان زبان انگلیسی تقویت مهارت های چهارگانه زبان انگلیسی نیز به تبع سایر آموزش هایی که در این زمینه ارائه می شود به یکی از دغدغه های اصلی آنان تبدیل شده است. بدین منظور راه های مختلفی پیشنهاد می شود که به فراخور حال علاقه مندان و شرکت کنندگان در این دوره ها می تواند دستخوش تغییراتی شود.
در کنار سایر آموزش هایی که ارائه می شود طبیعتا آموزش رایتینگ یا دوره هایی که به منظور تقویت نوشتار زبان انگلیسی برگزار می شود از اهمیت فوق العاده ای برای شیوا نویسی و املای صحیح واژگان زبان انگلیسی برخوردار می باشد.
ما در این مطلب سعی کرده ایم تا مجموعه ای از پیشنهادات و توصیه های کارشناسان و افرادی که به نوعی در حوزه آموزش زبان انگلیسی دارای تبحر هستند گردآوری نموده و در اختیار شما قرار دهیم. بدون شک این گام های ارائه شده برای بهبود آموزش رایتینگ تمام ماجرا نیست و راه های متعددی بدین منظور وجود دارد.
با این وجود می توان ادعا کرد که هر کدام از این متدها می تواند بخشی از تقویت رایتینگ را در بر بگیرد. هر چند توقع نداریم که زبان آموزان تمام این گام ها را برای رسیدن به هدفشان بردارند با این وجود می توانیم از شما دعوت کنیم که برای آشنایی با این متدها و روش های تقویت و بهینه سازی آموزش رایتینگ در ادامه این مطلب نیز با ما همراه باشید. قطعا رعایت این نکات و اجرای صحیح این مراحل می تواند موفقیت شما را تا حدود زیادی در این زمینه تضمین نماید.
یادآوری:
ما در این مطلب کلیات رایتینگ و اصول نگارش زبان انگلیسی را ارائه داده ایم و در واقع سعی کرده ایم تا شرکت کنندگان در آزمون های رایتینگ آیلتس نیز در خلال این مطالب به شناخت نسبی در این زمینه دست پیدا کنند.
آشنایی با گام های تقویت و بهبود رایتینگ
همانطور که اشاره کردیم برای بهینه سازی و بهبود آموزش رایتینگ راه های متعددی وجود دارد و کارشناسان این حوزه نیز پیشنهادات مختلفی را ارائه داده اند. ما بنا را بر این قرار داده ایم که شما می خواهید نوشتن و آموزش رایتینگ زبان انگلیسی را جدی بگیرید و به طور حرفه ای آن را دنبال کنید از همین رو لازم است اگر حتی در سطح مبتدی و یا میانه می نویسید با این مبانی آشنا شوید.
این موارد را گامهای ارزشمندی هستند که می توانند در موفقیت شما در امر نوشتن زبان انگلیسی بسیار موثر باشند. برخی از اقدامات مهم و گام هایی که شما باید در آموزش رایتینگ بردارید تا به سرمنزل و مقصود اصلی دست پیدا کنید در نوع خود می توانند ضمن تقویت نوشتار شما به نوعی برای شما چالش برانگیز نیز باشند. مهمترین گام های نوشتن در و فن نوشتار عبارتند از:
۱_آشنایی مختصر و یا اولیه با اصول رایتینگ داشته باشید.
۲_در حوزه تخصصی خودتان بنویسید و بخوانید.
۳_از یک دستیار یا همکار در کار نوشتن و آموزش writing کمک بگیرید.
۴_برای آموزش رایتینگ و بهره مندی از آن بهتر است به یک ورکشاپ یا دوره های شبانه بروید.
۵_به تشریح و تجزیه سبک نوشتاری مورد پسندتان بپردازید.
۶_از نویسندگانی که به سبک نوشتار آنها علاقه دارید تقلید کنید.
۷_به خاطر داشته باشید که با طرح یا خلاصه نوشتار ارتباط مناسبی برقرار کنید.
۸_با بیرحمی کامل نوشته هایتان را ویرایش کنید.
۹_پیش نویس های اولیه از نوشته هایتان را دور بریزید.
۱۰_یک ویرایشگر ماهر و صبور برای نوشته هایتان پیدا کنید.
۱۱_کلمات و واژگان غیر ضروری را حذف کنید.
۱۲_برای پیشرفت خودتان به خودتان تبریک بگویید.
۱۳_برای نوشتن نباید اضطراب و دلهره داشته باشید.
۱۴_برای آموزش رایتینگ تحقیق کنید و بنویسید.
۱۵_ اصل آموزش رایتینگ این است: تحقیق کنید و بهتر از همیشه بنویسید.
۱۶_نقاط ضعف نوشته هایتان را بشناسید.
۱۷_با آثار نویسندگان دیگر نیز آشنا شوید.
۱۸_سبک خاصی برای نوشتن داشته باشید.
۱۹_آموزش رایتینگ ایده های شما را هم پرورش می دهد.
۲۰_تعیین کنید که برای چه کسی می نویسید؟
۲۱_فکر کنید که مقاله شما چه مشکلی را می تواند حل کند؟
۲۲_ در آموزش رایتینگ به نوع نگارش صحیح و املای درست کلمات بهای زیادی داده می شود.
۲۳_عنوان و تیتر قوی را برای نوشته هایتان انتخاب کنید.
۲۴_شروع خوب و جذابی برای نوشته هایتان داشته باشید.
۲۵_گام به گام جلو بروید.
۲۶_بازخوردهای نوشته هایتان را در نظر بگیرید.
۲۷_نوشته هایتان باید از یک روند و نظم منطقی برخوردار باشد.
۲۸_از ایده های انتزاعی و ذهنی نیز استفاده کنید.
۲۹_از جملات خوب که الهام دهنده مطلب هستند غافل نشوید.
۳۰_مطلب شما باید گیرایی و جذابیت لازم را برای خواننده داشته باشد.
در ادامه به بررسی این مراحل و گام های تقویت نوشتار و نگارش و یا به عبارتی آموزش رایتینگ می پردازیم و امیدواریم که از هر نظر مطلوب و مورد استفاده شما قرار گیرد.
آشنایی با گام های تقویت و بهبود آموزش رایتینگ
۱_آشنایی مختصر و اولیه با اصول و آموزش رایتینگ داشته باشید
در واقع کسی انتظار ندارد که از همان ابتدای راه سر از دانشگاه های معتبر در آورید و یا بتوانید یک نویسنده حرفه ای باشید. در عوض هر زبان آموزی به منظور بهینه سازی سطح آموزش رایتینگ باید منبع های مورد نظر را به منظور نگارش زبان انگلیسی و همچنین کتاب های مرجع مختلف و معتبری را در قفسه کتابها داشته باشد تا در موقع لزوم به آنها مراجعه کند.
۲_در حوزه تخصصی خودتان بنویسید و بخوانید.
در صورتی که به دنبال دستیابی به مدارک دانشگاهی در حوزه تخصصی خودتان هستید بنابراین توصیه می کنیم تا منبع های مورد نظر برای تقویت تقویت writing در زمینه تخصص مورد نظرتان را پیدا کنید و صرفا در این زمینه مطالعه و تمرین کنید. پیشنهاد می کنیم همزمان با نوشتن حتما مطالعه کنید. این کار به صیقل دادن ذهن شما و بسترسازی مناسب به منظور تقویت توان نوشتاری شما یاری می رساند.
۳_از یک دستیار یا همکار در کار نوشتن و آموزش رایتینگ کمک بگیرید.
اگر فکر می کنید کار نوشتن به تنهایی برای شما دشوار است می توانید از کسی بخواهید تا این مسئولیت را با شما بر عهده بگیرد. اگر فرد مورد نظر از جمله کسانی باشد که مثل شما در گیر آموزش رایتینگ و پیشرفت در این زمینه هستند قطعا انتخاب مناسبی خواهد بود. در غیر این صورت از کسی که به این قضیه آشنا بوده و می تواند در این زمینه به شما کمک کند راهنمایی بگیرید. طبیعتا افرادی که به آموزش رایتینگ تسلط و مهارت بیشتری دارند در این زمینه بر بقیه افراد ترجیح داده می شوند.
۴_برای آموزش رایتینگ و بهره مندی از آن بهتر است به یک ورکشاپ یا دوره های شبانه بروید.
اگر فکر می کنید مشغله های روزانه و نیز سایر مسائلی که در زندگی دارید مانع پیشرفت شما در این زمینه هستند می توانید دوره های شبانه را انتخاب کنید. همچنین دوره های کوتاه مدت و ورکشاپ هایی که در زمینه آموزش رایتینگ هم برگزار می شوند می تواند بهانه ی خوبی برای تمرین کردن در این زمینه باشد. دوره های مجازی و آنلاین و نیز شرکت در شبکه های اجتماعی از قبیل LINKDEIN نیز می تواند در این زمینه بسیار موثر باشد.
۵_به تشریح و تجزیه سبک نوشتاری مورد پسندتان بپردازید.
زمانی که توانستید نوشته های خودتان را به درستی تجزیه و تشریح کنید یعنی توانسته اید بر مفاهیم تسلط پیدا کنید. قدرت درک مفاهیم شما را در کاربرد و جایگزین آنها یاری می دهد و موجب می شود تا به مرور زمان در این زمینه مهارت خودتان را افزایش دهید. بنابراین سعی کنید درک درستی از نوشته هایتان داشته باشید و همچنین بر روی آنالیز کلی متن نگارش شده خودتان تمرکز کنید.
۶_از نویسندگانی که به سبک نوشتار آنها علاقه دارید تقلید کنید.
این توصیه بیشتر باب طبع کسانی است که می خواهند در ضمن آموزش رایتینگ نویسندگی حرفه ای را هم جدی بگیرند. شما می توانید ضمن مطالعه آثار نویسندگان دیگر از آنها تقلید کنید و سطح نوشته هایتان را ارتقا دهید. این کار کمک می کند تا بتوانید ضمن آشنایی با سبک و تکنیک های نوشتاری آنان خودتان نیز سبک منحصر به فرد و یا تازه ای را خلق کنید.
۷_به خاطر داشته باشید که با طرح یا خلاصه نوشتار ارتباط مناسبی برقرار کنید.
طرح یا نقشه راه میتواند نوشته شما را به انجام مورد نظر شما رهنمون سازد. از همین رو سعی کنید تا نوشته هایتان طرح های منسجمی داشته باشند. هر قدر انسجام و ظرفیت پردازش طرح اولیه یک نوشته بالا باشد می توان توقع داشت که اثر بدیع و بهتری را نیز خلق کرد. این مورد در آموزش رایتینگ از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. به خاطر داشته باشید که با طرح یا خلاصه نوشتار ارتباط مناسبی برقرار کنید.
۸_با بیرحمی کامل نوشته هایتان را ویرایش کنید.
سعی کنید پس از پایان یافتن روند نگارش مطالب خودتان را ویرایش کنید. در واقع این کار به شما کمک خواهد کرد تا ضمن اصلاح مواردی که از نظر شما در نوشته نادرست می باشند کلمات شیوا و مناسبی جایگزین آنها شوند. البته به شرطی که توان واژه سازی یا تسلط بر واژگان مختلف را داشته باشید. در بعضی موارد ویرایش یک مطلب می تواند منجر به ایجاد یک اثر جدید و کاملا متفاوت با اثر قبلی می شود. بنابراین هر اندازه سختگیری به خرج دهید پیش بینی می شود که اثر فاخری را خلق کنید.
۹_پیش نویس های اولیه از نوشته هایتان را دور بریزید.
توجهی به نوشته های اولیه و پیش نویس هایی که از آنها دارید نداشته باشید. در واقع چشم انداز روبرو در آموزش رایتینگ به مراتب ارزشمندتر از گذشته می باشد. البته نباید فراموش کنید که همه چیز را از گام نخست یا پله اول آموزش رایتینگ شروع کرده اید و از سر اتفاق به یک نویسنده و یا ویرایشگر حرفه ای تبدیل نشده اید.
۱۰_یک ویرایشگر ماهر و صبور برای نوشته هایتان پیدا کنید.
در صورتی که سعی کنید آثارتان را بدون قضاوت از نظر ساختار مورد توجه قرار گیرد و مقبولیت لازم را به دست آورد توصیه می شود از یک ویرایشگر حرفه ای کمک بگیرید. این کار موجب می شود تا ضمن شناسایی نقاط ضعف خودتان در نوشتار همچنین زمینه های اصلاح و بهبود متن را نیز فراهم کنید.
۱۱_کلمات و واژگان غیر ضروری را حذف کنید.
خلاصه کردن و یا به اختصار بعضی جملات طولانی و کلمات پرطمطراق را بیان کردن از شگردهای نویسندگان حرفه ای می باشد. آنان سعی می کنند تا به سادگی و بدون اتکا به جملات طولانی و با استفاده از کلمات کوتاه و پر محتوا مضامین و موضوعات مختلف را در داستان یا نوشته هایشان ارائه دهند.
چرا شما این کار را نمی کنید؟ انتخاب بهترین کلمات و کوتاه ترین حالت اختصاری برای بازگویی وقایع و یا جملات کوتاه و منقطع به شما در این زمینه می تواند تا حدود زیادی یاری برساند.
۱۲_برای پیشرفت خودتان به خودتان تبریک بگویید.
هر بار برای پیشرفت های خودتان در زمینه آموزش رایتینگ و بهبود سطح نوشتار به خودتان تبریک گفته و یا جایزه ای بدهید. وقتی برای خودتان ارزش قائل شدید می توانید بازتاب آن را در نوشته هایتان و توانایی در خلق کلمات یا تسلط بر جملات را احساس کنید.
۱۳_برای نوشتن نباید اضطراب و دلهره داشته باشید.
حالا که وارد مرحله جدید از نوشتن شده اید و آموزش رایتینگ را از این طریق آغاز کرده اید بهتر است اضطراب و دلهره هایتان را کنار بگذارید و با خیال راحت فقط بنویسید. اصلا بهتر است اینطور بگوییم که خودتان را اینطور تصور کنید که کار دیگری غیر از نوشتن ندارید و به اصطلاح وقف نوشتن شده اید. در این شرایط می توانید فوق العاده و تحسین برانگیز ظاهر شوید.
۱۴_برای آموزش رایتینگ تحقیق کنید و بنویسید.
در پیرامون خودتان و محیط اطرافتان منابع و سوژه های زیادی برای نوشتن دارید که می توانند بهانه ای باشند برای این که آموزش رایتینگ را جدی بگیرید و زیبا بنویسید. بنابراین لزومی ندارد که راه دوری بروید هر وقت که اراده کنید می توانید نوشتن را شروع کنید. البته بهتر است بگوییم تحقیق کنید و سپس شروع به نوشتن کنید و بدون گردآوری اطلاعاتی پیرامون موضوع نوشته شما اساس و پایه درستی ندارد.
۱۵_ اصل آموزش رایتینگ این است: بهتر از همیشه بنویسید.
مانی که شروع به نوشتن می کنید یک خط مشی واحد را در پیش گرفته اید و بر همین روال سعی دارید تا مطالب دیگر را نیز بنویسید. پیشنهاد می کنیم مطالب متنوع و متفاوتی را بنویسید به طوری که رنگ یکنواخت بودن و تکرار نداشته باشند. باید به تفاوت و پیشرفت اعتقاد داشته باشید. باید کار امروزتان با دیروز متفاوت باشد و این زمانی می تواند محقق شود که آموزش رایتینگ را جدی بگیرید و توان تحول خواهی و نو پردازی در متن را قبول کنید.
۱۶_نقاط ضعف نوشته هایتان را بشناسید.
در آموزش رایتینگ ضمن ویرایش و آشنایی با اصول نوشتن می توانید به تدریج قدرت نقادی و ضعف های نوشتاری خودتان را هم شناسایی کنید. در این مسیر بهتر است خلاقیت را به کر بگیرید و از تکرار و یکنواخت بودن مطالب جلوگیری کنید. راحت تر بگوییم همیشه ایده جدیدی در آستین داشته باشید که در صورت لزوم آن را مورد استفاده قرار دهید.
۱۷_با آثار نویسندگان دیگر نیز آشنا شوید.
سعی کنید صرفا آثار طیف مشخصی از نویسندگان را مطالعه نکنید. بهتر است از هر نویسنده ای که فکر می کنید می تواند به شما یاری برساند و موجب تقویت توان نوشتاریتان شود استفاده کنید. سبک ها و تکنیک ها همراه با دقت و تیزبینی برای کاربرد درست و املای صحیح واژگان می تواند به شما یاری برساند و به اصطلاح عصای دست شما شود.
۱۸_سبک خاصی برای نوشتن داشته باشید.
برای نوشتن از الگو و سبک خاص خودتان استفاده کنید. این سبک هر چند در مباحث مرتبط با آموزش رایتینگ می تواند خاص و یا ترکیبی باشد ولی به هرحال می تواند شناسه یا معرف شما به خوانندگان باشد و از این نظر دارای اهمیت می باشد.
۱۹_آموزش رایتینگ ایده های شما را هم پرورش می دهد.
تقویت ایده پردازی در هر بار نوشتن موجب می شود تا شما برای سایر مراحل نیز بتوانید نوشتن را ادامه دهید و آثار زیبایی خلق کنید. قطعا هدف این است که با شما به مثابه نویسنده ای تراز اول برخورد شود. در این شرایط البته ایده پردازی توانایی شما را در بازآفرینی و تولید محتوای غنی نشان می دهد و از هر نظر می تواند یاری گر شما باشد.
۲۰_تعیین کنید که برای چه کسی می نویسید؟
طیف و رده سنی مشخصی را در نظر بگیرید. ابتدا این کار را تفریحی و آزمایشی انجام دهید. به مرور خودتان را محک بزنید تا دریابید توان نوشتاریتان را می توانید به طرف کدام یک از رده های سنی متمایل سازید. زمانی که مخاطب خودتان را بشناسید قطعا بهتر و راحت تر می توانید بنویسید و در آموزش رایتینگ این اصل برای هدفمند کردن نوشته هایتان بسیار اساسی است.
۲۱_فکر کنید که مقاله شما چه مشکلی را می تواند حل کند؟
در واقع هدف از نوشتن را مشخص کنید. فکر کنید نوشته شما به درد چه کاری می خورد. زمانی که هدف گذاری صحیحی در این زمینه انجام داده باشید حتما به نتیجه مطلوبی نیز دست پیدا خواهید کرد.
۲۲_در آموزش رایتینگ به نوع نگارش صحیح و املای درست کلمات بهای زیادی داده می شود.
املای نادرست و غلط یک کلمه یا قرار گرفتن آن در موقعیت و محل نامناسب می تواند کیفیت نوشته شما را پایین بیاورد. زمانی که می گوییم کیفیت یعنی از محتوا و فرم صحبت می کنیم و املای نادرست هر دو مورد را به نوعی می تواند تحت الشعاع خود قرار دهد.
۲۳_عنوان و تیتر قوی را برای نوشته هایتان انتخاب کنید.
تیتر و رئوس مطالب در یک نوشته از جذاب ترین عوامل جذب مخاطب به نوشته محسوب می شوند. بنابراین تیترهای درخشان و عالی خلق کنید تا بتوانید سطح مطالبی را که نوشته اید ارتقا دهید. تیتر یا عنوان مطلب باید به اندازه ای جذاب باشد که خواننده در نگاه اول بتواند با آن ارتباط برقرار کنید. به عبارت دیگر تیتر یا عنوان مطلب پیشانی و دروازه ورود به دنیای مطالب شما می باشد.
۲۴_شروع خوب و جذابی برای نوشته هایتان داشته باشید.
راز جذابیت یک اثر یا نوشته در شروع آن نهفته است. زمانی که استارت مطلب به درستی زده شود بدین معنی است که مخاطب را نگه داشته اید یا او را مجذوب متن کرده اید. در این شرایط می توان با استفاده از تمهیدات نگارشی که در آموزش رایتینگ بر آن تکیه شده است او را با اهداف خودتان از نگارش متن همراه و همگام کنید.شروع خوب و جذابی برای نوشته هایتان داشته باشید.
۲۵_گام به گام جلو بروید.
کسی از شما توقع ندارد همین که شروع به نوشتن کردید اثر بدیع و خلاقانه ای بنویسید که در نوع خود گوی سبقت از سایر آثار ارزشمند و درجه یک در این حوزه را نیز ربوده باشد. در آموزش رایتینگ به این نکته تاکید فراوانی شده است که گام های تدریجی می توانند ریسک های شما را کاهش دهند و موجی موفقیت متن و ایجاد یک متن فوق العاده شوند که دارای ویژگیهای منحصر به فردی از قبیل جذابیت و تازگی مضمون باشد.
۲۶_بازخوردهای نوشته هایتان را در نظر بگیرید.
توجه داشته باشید که شما در هر شرایطی باید برای مخاطبین خاصی بنویسید و در نتیجه نظرات و پیشنهادات آنها باید برای شما از اهمیت زیادی برخوردار باشد که قطعا موجب بهبود و برونداد بهتری برای متن شما خواهد بود. بنابراین بازخوردها و انتقادات آنان را در جهت بهبود متن حتما در نظر داشته باشید.
۲۷_نوشته هایتان باید از یک روند و نظم منطقی برخوردار باشد.
یکی از اهداف رایتینگ ایجاد نظم منطقی و عقلانی در نوشته ها و مطالب شما می باشد. آثار آشفته و بی نظم به قولی راه به جایی نمی برند و می توانند موجب عدم مقبولیت شما در نزد خوانندگان شوند که ارزشمندترین چیزها برای شما محسوب می شوند.
۲۸_از ایده های انتزاعی و ذهنی نیز استفاده کنید.
بهتر است در زمان نوشتن فقط به ایده های کلی توجه نکنید بلکه مضامین و مفاهیم ذهنی و انتزاعی را نیز در نوشته هایتان مورد استفاده قرار دهید. فراموش نکنید در نگارش و نوشتن مطالب حتما از کارهای تکراری پرهیز کنید.
۲۹_از جملات خوب که الهام دهنده مطلب هستند غافل نشوید.
در نوشته هایی که بیشتر جنبه غیر داستانی دارند سعی کنید جملات درخشانی در ارتباط با موضوع خلق کنید. این جملات می توانند به نوعی برای سایرین الهام بخش باشند. مثلا زمانی که می گویید سیب میوه شاداب و طراوت است و در کنار ان اضافه کنید که البته سیب یک میوه بهشتی و پر فایده هم به شمار می رود می تواند ذهنیت خوانندگان را به سمت شفا دهندگی سیب و خواص بیشمار آن هدایت کند.
۳۰_مطلب شما باید گیرایی و جذابیت لازم را برای خواننده داشته باشد.
گیرایی و جذابیت را می توان با کاربرد صحیح کلمات و رعایت نکاتی که در آموزش رایتینگ بر آنها تکیه می شود در مطالب ایجاد کرد. نوشته های زیبا زودتر از نوشته هایی که جملات بلند و نفس گیری هستند مطرح می شوند و به شهرت می رسند. آهنگ و لحن کلمات نیز بار معانی و استفاده از آنها را تغییر دهد. به طور کلی سعی کنید متن درخشانی که قدرت جذب خواننده را داشته باشد خلق کنید.
-مطلب شما باید گیرایی و جذابیت لازم را برای خواننده داشته باشد.
جمع بندی
آموزش رایتینگ قواعد خاصی دارد که در این مقاله شما با 30 گام آن آشنا شدید و الان می توانید شروع به تمرین کردن کنید . رایتینگ یکی از مهم ترین بخش های یادگیری زبان است و ما در این مقاله سعی کردیم به طور کامل این موضوع را توضیح دهیم.