. اسپیکینگ آیلتس را میتوان یکی از بخشهای مهم و کلیدی این آزمون دانست. تقویت این مهارت میتواند نقش مهمی در افزایش نمرات متقاضیان این آزمون داشته باشد.
اسپیکینگ چیست؟ کسانی که بار اول است میخواهند در آزمون آیلتس شرکت کنند و مهارتهای این آزمون را بررسی میکنند ممکن است با این سؤال مواجه شوند. اسپیکینگ آیلتس را میتوان یکی از بخشهای مهم و کلیدی این آزمون دانست.
چون اکثر داوطلبان در این بخش از آزمون دچار استرس میشوند و به خاطر پاسخدهی نادرست یا کوتاه به سؤالات آزمونگر آیلتس نمره این بخش را از دست میدهند. برای پشت سر گذاشتن موفقیتآمیز این بخش از آزمون آیلتس باید سؤالات مطرح شده برای اسپیکینگ آزمون آیلتس را به خوبی درک کنید و پاسخ مناسبی برای سؤالات مطرح شده در این بخش آماده کنید.
بخش Speaking و Listening در آزمون آیلتس جنرال و آکادمیک شبیه هم است و مانند بخشهای Reading، Writing تفاوت ندارد؛ بنابراین برای پاسخدهی به سؤالات این بخش در هر دو آزمون باید منابع مشابهی را مطالعه کنید. کلاسهای آمادگی آیلتس همیارزبان هم کمکتان میکند تا تمام نکات و ترفندهایی که برای پاسخدهی به سؤالات اسپیکینگ آیلتس لازم دارید را بشناسید و تحت نظر بهترین اساتید آیلتس کشور خودتان را برای شرکت در این امتحان بینالمللی آماده کنید.
در این مطلب نکاتی که درباره اسپیکینگ آزمون آیلتس (IELTS) و مواردی که برای موفقیت در این مهارت از امتحان بین المللی آیلتس باید بدانید را ارائه کردهایم. با همیارزبان همراه باشید و با این مهارت آیلتس و راه و روشهای کسب نمره مناسب در آن بیشتر آشنا شوید.
ساختار اسپیکینگ آیلتس چگونه است؟
ساختار اسپیکینگ آیلتس با ساختار سایر مهارتهای آزمون آیلتس متفاوت است. چون در این بخش یک سری سؤال مشخص از پیش برای داوطلبان آماده شده وجود ندارد! در واقع در آزمون اسپیکینگ آیلتس متقاضی باید در آزمون شفاهی مکالمه انگلیسی به سوالاتی که توسط آزمونگر مطرح میشود پاسخ دهد.
مدت زمان امتحان آیلتس حدود 2 ساعت و 44 دقیقه است؛ و اسپیکینگ آزمون آیلتس یک قسمت از این آزمون است. این قسمت از آزمون آیلتس از سه بخش تشکیل شده و داوطلب برای پاسخدهی به تمام سؤالات مطرح شده در این مهارت حدود 15 دقیقه زمان خواهد داشت.
بنابراین در صورتی که پاسخ یک سؤال را نمیدانید توصیه میشود که از آزمونگر درخواست کنید که سؤال دیگری مطرح کند. چون با مکثهای طولانی و فکر کردن زیاد برای پاسخدهی به سؤالات اسپیکینگ ممکن است فرصت جواب دهی به سؤالات سایر بخشهای این آزمون را از دست بدهید.
بخش اول اسپیکینگ آیلتس
بخش اول آزمون اسپیکینگ جهت بررسی مهارت داوطلب برای پاسخدهی به سؤالات عمومی زبان انگلیسی در نظر گرفته شده است. در این بخش آزمونگر خودش را معرفی میکند و از داوطلب میخواهد به طور کامل خودش را معرفی کند. پس از آن، آزمونگر سؤالات کلی درباره خانواده، کار، تحصیل و... را مطرح میکند و داوطلب باید به این سؤالات عمومی به طور کامل و دقیق پاسخ دهد.
در این بخش 9 تا 12 سؤال در سه فریم به هم پیوسته مطرح میشوند و برای پاسخدهی به سؤالات حداکثر 5 دقیقه زمان دارید.
بخش دوم اسپیکینگ آیلتس
در این بخش یک Task Card توسط آزمونگر به متقاضی ارائه میشود. روی Task Card متنی درباره یک موضوع نوشته شده و سوالاتی پیرامون موضوع ارائه شده است. برای اینکه بهتر بتوانید متن را درک کنید، ورق و مداد در اختیارتان قرار میگیرد تا بتوانید از موضوع و سؤالات مطرح شده روی کارت نکته برداری کنید.
پس از یک دقیقه مطالعه کارت و نکته برداری، آزمونگر از شما میخواهد که حدود دو دقیقه درباره موضوع مطرح شده صحبت کنید. سپس چند سؤال درباره موضوع روی Task Card توسط آزمونگر مطرح میشود و پس از پاسخدهی به این سؤالات این بخش از آزمون اسپیکینگ به پایان میرسد.
برای پاسخدهی به سؤالات این بخش حدود 4 دقیقه زمان دارید و آزمونگر مهارتتان را در پروندان یک ایده و انسجام کلماتتان موقع صحبت کردن درباره یک موضوع را بررسی میکند.
بخش سوم اسپیکینگ آیلتس
در این بخش از متقاضی خواسته میشود که موضوع مطرح شده در قسمت قبل را با عمق بیشتری بررسی کند و آزمونگر درباره موضوع مورد نظر با متقاضی بحث میکند. در این قسمت از امتحان لازم است که توانایی بیان خودتان را به زبان انگلیسی نشان دهید و نقطه نظرات، حدس و گمانها و توضیحاتی که برای موضوع مورد نظر مناسب میدانید را با آزمونگر در میان بگذارید و یک مکالمه دو طرفه حرفهای و قدرتمند شکل دهید.
تعداد سؤالات مطرح شده در این بخش بین 6 تا 9 سؤال است؛ و برای بحث کردن درباره موضوع مورد نظر و پاسخدهی به سؤالات مطرح شده حدود 5 دقیقه زمان در نظر گرفته شده است.
نمره دهی اسپیکینگ آیلتس
بخش اسپیکینگ آیلتس طبق 4 معیار ارزیابی میشود و هر کدام از این معیارها 25% از نمره دهی این بخش از آزمون را تشکیل میدهند. برای آنکه بتوانید کل نمره اسپیکینگ آیلتس با نمره 9 را به دست بیاورید، باید این معیارها را در نظر داشته باشید و مطابق آنها پاسخهایتان را آماده کنید.
معیار انسجام و پیوستگی و سلیس بودن جملات
انسجام و پیوستگی و سلیس بودن جملات انگلیسی به عنوان Fluency and coherence شناخته میشود. میزان انسجام جملات و سلیس و روان بودن صحبت کردن متقاضی به انگلیسی در تعیین نمره اسپیکینگ آیلتس برای او تأثیرگذار است.
گستردگی دایره لغات
گستردگی دایره لغات متقاضی به عنوان Lexical Resource هم شناخته میشود. در این بخش با توجه به دایره لغات فرد و نحوه استفاده از آنها آزمونگر نمره اسپیکینگ داوطلب آیلتس را تعیین میکند.
استفاده از گرامر درست انگلیسی
بخش مهمی از آزمون آیلتس نحوه استفاده از گرامر درست انگلیسی یا Grammatical range and accuracy است. در این بخش داوطلب باید از گرامرهای سخت و پیچیده و آسان زبان انگلیسی به درستی در جملههایش استفاده کند تا نمره گرامر را در اسپیکینگ آزمون آیلتس بگیرد.
تلفظ درست لغات
نحوه تلفظ لغات انگلیسی یا Pronunciation هم در تعیین نمره اسپیکینگ آزمون آیلتس داوطلبان مؤثر است. اگر نتوانید موقع صحبت کردن لغات انگلیسی را درست تلفظ کنید، آزمونگر آیلتس نمره این بخش را از شما کسر خواهد کرد.
معرفی منابع اسپیکینگ آیلتس
برای اینکه بتوانید در بخش اسپیکینگ آزمون آیلتس نمره خوبی به دست بیاورید، لازم است که بهترین منابع اسپیکینگ امتحان آیلتس را بشناسید و آنها را مطالعه کنید. در ادامه همیارزبان بعضی از برترین منابعی که برای تقویت این مهارت در نظر گرفته شدهاند را معرفی کرده است.
کتاب IELTS Maximiser Speaking (معمارزاده)
کتاب Mat Clark
کتاب IELTS Speaking success
Speaking for IELTS-collins
کتاب Makkar IELTS speaking
Get IELTS Band 9 Speaking
Improve your skills
Say this to the IELTS Examiner
IELTS Speaking and actual tests
کتاب Succeed in IELTS Speaking and Vocabulary
کتاب Check Your English Vocabulary for IELTS
روشهای تقویت مهارت اسپیکینگ آیلتس
موفقیت در آزمون آیلتس با سایر مهارتهای این امتحان متفاوت است و باید تکنیکهای اسپیکینگ آیلتس را برای کسب حدنصاب نمره در این بخش بلد باشید. چون در ریدینگ، رایتینگ و لیسنینگ با تکرار و تمرین و مطالعه فردی میتوانید نتیجه مطلوبی را به دست بیاورید؛ اما برای مهارت اسپیکینگ امتحان آیلتس باید با افرادی که برای این امتحان آماده میشوند یا کسانی که دانش زبان انگلیسی خوبی دارند صحبت کنید.
چون اسپیکینگ آیلتس یک مهارت انفرادی نیست و برای افزایش توانایی خودتان در این بخش باید با دیگران مکالمههای کوتاه و طولانی انگلیسی داشته باشید. در ادامه همیارزبان روشهایی که میتواند برای تقویت مهارتهای آیلتس کمکتان کند را ارائه کرده است.
استفاده از فیلمها و منابع آموزشی تقویت اسپیکینگ انگلیسی
صحبت کردن با دوستانتان که دانش زبان انگلیسی خوبی دارند
حضور در انجمنهای تقویت مهارت اسپیکینگ آیلتس
کمک گرفتن از اساتید حرفهای آیلتس و شرکت کردن در دورههای آمادگی آیلتس همیارزبان
ضبط کردن صدای مکالمه خودتان و گوش دادن به آن برای درک بهتر مشکلات اسپیکینگ
صحبت کردن جلوی آیینه جهت آمادگی صحبت کردن در جمع و موقع امتحان
آمادگی برای اسپیکینگ آیلتس با کمک همیارزبان
برای آمادگی آیلتس باید نمونه اسپیکینگ آیلتس را ببینید و نمونه سؤالات اسپیکینگ آیلتس با جواب را بررسی کنید. همچنین با یادگیری تکنیکهای این مهارت میتوانید به سوالاتی که توسط آزمونگر آیلتس مطرح میشود به خوبی پاسخ دهید و نمره حدنصاب مد نظرتان را در این بخش از آزمون هم بگیرید.
اساتید همیارزبان با وجود سابقه طولانی که در تدریس تکنیکهای این آزمون دارند نکات ضعف و قوت متقاضیان را به خوبی تشخیص میدهند؛ و به آنها کمک میکنند تا با شرکت در کلاس آیلتس و شناخت نقاط قوتشان و برطرف کردن نقاط ضعفی که دارند، بهترین مکالمه را در بخش اسپیکینگ آیلتس تجربه کنند.
سخن پایانی
صفر تا صد اسپیکینگ آیلتس با همیارزبان"، یک مجموعه گام به گام و جامع برای آمادگی بهتر برای آزمون اسپیکینگ آیلتس است. از آغاز تا پایان، این دوره شما را با تمامی جنبههای این بخش آشنا میکند و به شما کمک میکند تا مهارتهای لازم برای موفقیت در آزمون را بیاموزید. با ارائه تمرینهای متنوع و نکات مفید، همیارزبان به شما اعتماد به نفس و مهارت لازم را برای روز آزمون میدهد. ما دعوت میکنیم شما هم تجربیات، سوالات یا نکات خود را درباره این مجموعه با ما به اشتراک بگذارید.
نویسنده
ندا سامانی
ســـــوالــــات پر تکــــــــرار
پاسخ سوالاتی که احتمالا برایتان بهوجود آمده را در اینجا ببینید:
سریعترین راه تقویت اسپیکینگ آیلتس چیست؟
برای تقویت اسپیکینگ آزمون آیلتس میتوانید از دورههای همیارزبان، فیلمهای آموزشی و پادکستهای انگلیسی استفاده کنید.
جملات کاربردی اسپیکینگ آیلتس کدام هستند؟
برای تقویت مهارت اسپیکینگ و یادگیری جملات کاربردی آن باید از منابع اسپیکینگ و اساتید این حوزه کمک بگیرید.
مدت زمان اسپیکینگ آیلتس چقدر است؟
برای پاسخدهی به سؤالات این بخش فقط 15 دقیقه فرصت دارید.
تعیین سطح به شروع روند یادگیری بهتر شما کمک میکند و به همین علت انجام آن به هر زبانآموزی توصیه میشود. در همیارزبان تعیین سطح رایگان است و این دید را به شما میدهد که بهتر است زبان را از چه سطحی آغاز کنید.