راهنمای کاربردی و جامع رایتینگ آیلتس

راهنمای کاربردی و جامع رایتینگ آیلتس

رایتینگ آیلتس یکی از سخت‌ترین بخش‌های این آزمون است و کسانی که می‌خواهند حد نصاب نمره آیلتس را کسب کنند باید به سوالات این بخش به درستی پاسخ دهند.

جدول محتوایی

رایتینگ آیلتس بخش مهمی از این آزمون بین‌المللی است. بخش لیسنینگ و اسپیکینگ در هر دو آزمون بین‌المللی آیلتس آکادمیک و آیلتس جنرال یکسان است؛ اما برای کسب حدنصاب نمره آیلتس در بخش رایتینگ و ریدینگ هرکدام از آزمون‌های آیلتس آکادمیک و جنرال باید منابع متفاوتی را مطالعه کنید. چون این دو مهارت در هر آزمون بر اساس ساختار متفاوتی طراحی می‌شوند.

 

 

برای اینکه در آیلتس آکادمیک یا آیلتس جنرال نمره خوبی کسب کنید، در این مطلب همیارزبان تمام نکات مهمی که برای رایتینگ آیلتس باید بدانید را ارائه کرده است. با مطالعه این مطلب می‌توانید در بخش رایتینگ که یکی از مهارت‌های مهم و نسبتاً سخت امتحان آیلتس است هم مانند سایر مهارت‌ها نمره مناسبی به دست بیاورید و نمره کل آیلتس خودتان را تا حد قابل توجهی افزایش دهید.

 

 

 

بررسی ساختار رایتینگ آیلتس

 

رایتینگ آزمون آیلتس به طور کلی از دو بخش تسک 1 و تسک 2 تشکیل شده است. ساختار هرکدام از این تسکها در آیلتس جنرال و آکادمیک متفاوت است و تصحیح رایتینگ آیلتس هرکدام از آن‌ها توسط آزمونگرهای حرفه‌ای انجام می‌شود. در ادامه ساختار رایتینگ در هر آزمون را به طور جداگانه بررسی کرده‌ایم.

 

 

رایتینگ آزمون آکادمیک آیلتس

 

کسانی که با هدف تحصیل در دانشگاه‌های برتر جهان مدرک آیلتس را دریافت می‌کنند باید در امتحان آیلتس آکادمیک شرکت کنند. بخش رایتینگ در آیلتس آکادمیک از دو تسک 1 و 2 تشکیل شده است. در تسک 1 رایتینگ آیلتس آکادمیک یک نمودار یا جدول ارائه شده است و باید آن را در 150 کلمه توصیف کنید. در واقع متقاضی آیلتس باید در این تسک برداشت خودش را از نمودار یا جدول داده شده و داده‌های درون آن در قالب یک رایتینگ بنویسد.

 

 

در تسک دوم آیلتس آکادمیک باید درباره یک استدلال، مشکل یا پاسخ‌دهی به سوالی که به عنوان موضوع برای writing طراحی شده است یک رایتینگ بنویسید. رایتینگ این بخش باید بین 150 تا 250 کلمه باشد. توصیه می‌کنیم تعداد کلمات مطلب را روی همین استاندارد حفظ کنید تا بتوانید مقاله نوشته شده را بررسی کرده و خطایابی آن را به طور کامل انجام دهید. چون هر اشکالی از جمله ساختار نامفهوم جملات یا غلط‌های املایی و گرامی باعث کم شدن نمره شما در این بخش خواهد شد.

 

 

به طور کلی ساختار آزمون رایتینگ آیلتس آکادمیک به صورت زیر است:

 

 

-  ارائه دو تسک برای نوشتن مطلب انگلیسی

 

 

- زمان‌بندی 60 دقیقه‌ای جهت تکمیل این دو تسک

 

 

- پاسخ‌دهی سؤالات در پاسخ‌نامه به طور دقیق و کامل

 

 

رایتینگ آزمون جنرال آیلتس

 

کسانی که می‌خواهند به کشورهای انگلیسی‌زبان مهاجرت کنند و افرادی که قصد کار در این کشورها را دارند باید در آزمون جنرال آیلتس شرکت کنند. این آزمون برای سنجش مهارت‌های عمومی زبان انگلیسی افراد در نظر گرفته شده است؛ و تسک رایتینگ آزمون آیلتس هم از این موضوع جدا نیست.

 

 

در بخش رایتینگ آیلتس جنرال باید به سوالاتی که طبق زندگی روزمره افراد جامعه طراحی شده‌اند پاسخ‌ دهید. در این بخش هم دو تسک برای متقاضیان در نظر گرفته شده است.

 

 

در رایتینگ آیلتس تسک 1 باید یک نامه رسمی یا نیمه‌رسمی طبق داده‌های داده شده بنویسید. تسک دوم این آزمون شبیه آیلتس آکادمیک است و داوطلب آیلتس باید یک مقاله برای پاسخ سؤال مطرح‌شده، یک استدلال یا دیدگاهی که ارائه شده است بنویسد. تفاوت این بخش آزمون جنرال با آزمون آیلتس آکادمیک در این است که متقاضی می‌تواند پاسخ سؤال را با توجه به اطلاعات عمومی و دیدگاه شخصی خودش بنویسد و سؤال به صورت عمومی است.

 

 

به طور کلی ساختار آزمون رایتینگ آیلتس جنرال به صورت زیر است:

 

 

- ارائه دو تسک برای نوشتن مطلب انگلیسی

 

 

- زمان‌بندی 60 دقیقه‌ای جهت تکمیل این دو تسک

 

 

- پاسخ‌دهی سؤالات در پاسخ‌نامه به طور دقیق و کامل

 

 

نکات مهم برای پاسخ‌دهی به تسک 1 آزمون رایتینگ آیلتس

 

در تسک 1 آزمون آیلتس معمولاً یک جدول، نمودار، فرآیند یا مقایسه مطرح می‌شود و متقاضی باید بر اساس اطلاعات بصری داده شده 150 کلمه را در 20 دقیقه بنویسد. این بخش از رایتینگ آیلتس برای سنجش مهارت توصیف شخص و برداشت او از اطلاعات داده شده در نظر گرفته شده است.

 

 

 

 

نکاتی که برای پاسخ‌دهی به این بخش آیلتس باید در نظر داشته باشید عبارتند از:

 

 

- تعداد کلماتی که می‌نویسید باید 150 کلمه یا بیشتر باشد. اگر کمتر از 150 کلمه بنویسید نمره این بخش را از دست می‌دهید چون حدنصاب کلمات درخواست شده برای رایتینگ را رعایت نکرده‌اید.

 

 

- مدت‌زمانی که برای پاسخ‌دهی به سؤالات این بخش در نظر گرفته شده حداکثر 20 دقیقه است.

 

 

- پاسخ‌هایتان به سؤالات رایتینگ آیلتس نباید کپی برداری از نوشته دیگران باشد، چون به سرقت ادبی محکوم می‌شوید و نمره لازم در این بخش را نخواهید گرفت.

 

 

- حتماً باید جواب‌های این بخش را در پاسخنامه ارائه شده وارد کنید تا نمره آن برایتان ثبت شود.

 

 

- در این بخش مهارت‌های شناختی و مقایسه‌ای داوطلبان مورد ارزیابی قرار می‌گیرد؛ بنابراین باید این مهارت‌هایتان را با پاسخ‌دهی به سؤالات مشابه آیلتس یا شرکت در ماک آیلتس و ... تقویت کنید.

 

 

نکات مهم برای پاسخ‌دهی به تسک 2 آزمون رایتینگ آیلتس

 

در تسک دو رایتینگ آیلتس از متقاضیان خواسته می‌شود که یک مطلب 250 کلمه‌ای را در زمان 40 دقیقه‌ای بنویسند. در این روش موضوعاتی مطرح می‌شود که به صورت یک دیدگاه، استدلال یا مقاله هستند و برای پاسخ‌دهی به آن‌ها باید دیدگاه شخصی و تخصصی خودتان را درباره موضوع ارائه شده بیان کنید.

 

 

از جمله موضوعاتی که در این بخش باید برای آن‌ها باید مطلب بنویسید می‌توان به ارائه دیدگاه و استدلالتان درباره بخش‌های مختلف یک رایانه یا حرکت اجتماعی و مردمی اشاره کرد. به خاطر داشته باشید که در این بخش نباید در مورد تمام جنبه‌های موضوع خواسته شده اظهارنظر کنید، بلکه باید مقاله رایتینگ را فقط درباره بخشی که درباره آن سوال شده پاسخ دهید.

 

 

نکاتی که برای پاسخ‌دهی به این بخش آیلتس باید در نظر داشته باشید عبارتند از:

 

 

- حتماً باید برای پاسخ‌دهی به سؤال، استدلال یا ایده مطرح‌شده در این تسک 250 کلمه بنویسید. اگر کمتر از تعداد کلمات درخواستی بنویسید نمره لازم را به دست نمی‌آورید. همچنین برای کسانی که بیشتر از این تعداد کلمه مطلب را بنویسند هم نمره و زمان بیشتر در نظر گرفته نمی‌شود.

 

 

- زمان‌بندی در نظر گرفته شده برای این تسک حداکثر 40 دقیقه است.

 

 

- حتماً باید درباره موضوع خواسته شده مطلب را بنویسید تا حدنصاب نمره تسک 2 رایتینگ آیلتس را به دست بیاورید.

 

 

- پاسخ‌هایتان به هیچ عنوان نباید کپی و سرقت ادبی باشند.

 

 

- پاسخ سؤال را فقط باید در پاسخنامه وارد کنید تا تصحیح شود.

 

 

نمره دهی بخش رایتینگ در آزمون آیلتس

 

هر تسک رایتینگ در آزمون آیلتس به طور جداگانه ارزیابی می‌شود و نمره آن جداگانه تعیین خواهد شد. تسک 2 رایتینگ نسبت به تسک 1 نمره بیشتری دارد و برای این بخش نمره دو برابر بیشتر نسبت به تسک 1 در نظر گرفته شده است؛ بنابراین باید با دقت بیشتری مقاله خواسته شده در این بخش را بنویسید.

 

 

 

 

کسانی که بخش رایتینگ آزمون آیلتس را ارزیابی می‌کنند اساتید منتخب این حوزه هستند و توسط شورای بریتانیا یا IDP: IELTS استرالیا تأیید شده‌اند؛ بنابراین نمره دهی به تسک‌های رایتینگ آیلتس منصفانه و با دقت بالا انجام می‌شود.

 

 

معیارهای ارزیابی مهارت رایتینگ آزمون آیلتس

 

آزمونگران امتحان آیلتس برای سنجش مهارت‌های داوطلبان جهت پاسخ‌دهی به سؤالات این بخش نکات زیادی را در نظر می‌گیرند. از جمله مواردی که برای سنجش مهارت‌های داوطلبان در این بخش در نظر گرفته می‌شود می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

 

- Task Achievement یا درک جامع و کامل متقاضی از نمودار، جدول و... و نوشتن یک مطلب 150 کلمه‌ای درباره آن

 

 

- Coherence and cohesion یا نگارش منطقی و درست مطالب و استفاده از ضمایر، پاراگراف‌بندی و حروف ربط به درستی

 

 

- Lexical resource یا داشتن دایره واژگانی مناسب و قوی برای نوشتن متن‌های رایتینگ آیلتس (25% نمره این بخش از آزمون با توجه به دایره واژگان داوطلبان مشخص می‌شود)

 

 

- Grammatical range and accuracy یا استفاده درست از گرامر انگلیسی برای نگارش متن‌های رایتینگ

 

 

- Task Response یا پوشش دهی کامل پاسخ سؤالات کاربران در قالب 250 کلمه تسک 2 و نوشتن یک مقاله جامع و در عین حال کوتاه درباره موضوع درخواستی

 

 

معرفی منابع رایتینگ آیلتس

 

با توجه به اینکه سؤالات رایتینگ آیلتس جنرال و آکادمیک با هم متفاوت هستند، برای آمادگی پاسخ‌دهی به این سؤالات باید منابع متفاوتی را مطالعه کنید. در این بخش همیارزبان بعضی از منابعی که برای نگارش بهتر رایتینگ آزمون آیلتس کمکتان می‌کند را ارائه کرده است.

 

 

منابع مناسب برای رایتینگ امتحان آیلتس آکادمیک

 

- کتاب‌های Improve your IELTS Writing Skills

 

 

- کتاب IELTS Advantage: Writing Skills

 

 

- کتاب Collins Writing for IELTS

 

 

- کتاب IELTS Writing Task 1 and Task 2

 

 

- مجموعه کتاب Headway Academic Skills

 

 

- کتاب IELTS Writing Essentials

 

 

منابع مناسب برای رایتینگ امتحان آیلتس جنرال

 

- مجموعه کتاب‌های Real Writing

 

 

- کتاب Best Practice Book for IELTS Writing

 

 

- کتاب BARRON’S WRITING FOR THE IELTS

 

 

- کتاب Day’s Practice for IELTS Writing ۱۵

 

 

- کتاب High-scoring IELTS Writing Model Answers

 

 

چطور نمره رایتینگ آیلتس بهتری بگیریم؟

 

برای اینکه در آزمون رایتینگ آیلتس نمره مناسبی بگیرید و بتوانید متن‌های انگلیسی اثرگذار بنویسید، باید ماه‌ها تمرین کنید؛ اما تمرین کردن برای نوشتن محتواهای انگلیسی‌تان باید هدفمند باشد و یک استاد حرفه‌ای را برای یادگیری نگارش درست متون انگلیسی کنارتان داشته باشید. اساتید آیلتس همیارزبان انتخاب شده هستند و برای انتخاب بهترین منابع آیلتس و نگارش درست مطالب این بخش کمکتان می‌کنند.

 

 

برای شرکت در کلاس‌های آمادگی آیلتس همیارزبان لازم است که در آزمون تعیین سطح آیلتس شرکت کنید تا سطحی که در آن هستید مشخص خواهد شد. سپس با تقویت زبان انگلیسی جنرال و پاسخ‌دهی به نمونه سؤالات رایتینگ آیلتس در کلاس های خصوصی همیارزبان می‌توانید  می‌توانید مهارت‌های خودتان را برای شرکت در این آزمون بین‌المللی تقویت کنید؛ و  نمره مد نظرتان را در آیلتس به دست بیاورید.

 


 

سوالات متدوال
سؤالایی که شاید توی ذهن شما هم باشه!
با ما تماس بگیرید 021-91307646
مدت زمان رایتینگ آیلتس چقدر است؟
برای پاسخ‌دهی به سؤالات این بخش 60 دقیقه زمان دارید.
آیا نمره رایتینگ آیلتس رند به بالا می‌شود؟
خیر. نمره این بخش از آزمون آیلتس به سمت پایین رند می‌شود.
کدام تسک رایتینگ را اول پاسخ دهیم؟
با توجه به اینکه نمره تسک دوم دو برابر نمره تسک اول است؛ بهتر است اول تسک 2 را بنویسید.

نظرات کاربران

دیدگاه خود را بنویسید

ایمیل شما منتشر نخواهد شد